Dacă îți plac cocktailurile cu un pic de căldură, atunci această rețetă picant Jalapeno Margarita ar putea deveni noua ta preferată. Aromele citrice dulci și acidulate de lime și portocale din această margarita se împerechează perfect cu aroma proaspătă și atingerea jalapeno.
Pentru a infuza acea aromă minunată de jalapeno în această margarita, am inclus un sirop simplu de jalapeno în această rețetă. Dacă puteți fierbe apă, puteți face acest (sau orice) sirop simplu, iar resturile pot fi folosite oricând doriți o căldură dulce (ceaiuri cu gheață, limonade, etc.), deoarece se va păstra la frigider până la un lună.
Deși nu trebuie să cheltuiți bani mari pe o tequila scumpă, treceți peste chestiile ieftine pentru o sticlă care este etichetată 100% agave pentru cele mai bune rezultate. Preferăm tequila argintie într-o margarita, dar folosiți oricare ar fi preferatul dvs.
Margarita picant Jalapeno
Încercați această rețetă de margarita data viitoare când doriți un cocktail cu puțin fermoar. Cu arome de citrice, cum ar fi lime și portocală, te vei simți ca și cum te-ai relaxa pe o frumoasă plajă mexicană.
INGREDIENTE
- 50 mlde tequila de argint (100% agave este cel mai bun)
- 50 ml uncii suc de lamaie (proaspăt, coaja de lime pentru sare de chili)
- 50 ml uncii suc de portocale, proaspăt
- 25 ml sirop simplu jalapeno (sau mai mult după gust)
- 1 jalapeno, feliat subțire pentru ornat
Ingrediente pentru siropul simplu de jalapeno
- 1 jalapeno mare , semințele îndepărtate și înjumătățite purtați mănuși!
- 1 cană zahăr
- 1 cană apă
Ingrediente Pentru Sarea Chili
- 1/4 cană sare de mare
- 2 linguri praf de chile
- 2 lingurite coaja de lime
PREPARAREA SIROPULUI SIMPLU DE JALAPENO
- Puneți apa și zahărul și într-o cratiță mică și aduceți la fiert mic. Amestecați pentru a ajuta la dizolvarea zahărului. După ce s-a dizolvat tot zahărul, adăugați jalapeno și fierbeți încă 10 minute. Opriți focul și lăsați jalapeno să se înfuze timp de 10 până la 30 de minute. Cu cât înmuiați mai mult, cu atât mai picant va fi siropul. Gustați și când sunteți mulțumit de aromă, lăsați să se răcească și apoi strecurați într-un borcan de sticlă și puneți la frigider să se răcească. Dacă aveți nevoie, puneți-l imediat la congelator și scoateți-l când s-a răcit. Se poate păstra la frigider 3-4 săptămâni.
- Amestecă toate ingredientele pentru sarea chili într-un castron mic. Apoi puneți o lingură pe o farfurie mică, întinsă într-un cerc de dimensiunea paharelor de margarita. Păstrați resturile într-un recipient și presărați peste chipsuri tortilla, floricele de porumb, pizza sau ouă.
- Frecați o felie de lămâie în jurul marginii paharului de margarita pentru a se umezi. Apoi întoarceți-l cu fața în jos pe farfuria cu amestecul de sare chili lime pentru a acoperi marginea.
- Pune toate ingredientele margarita într-un shaker cu gheață. Agită bine. Se toarna intr-un pahar de margarita cu gheata si marginea sarata (foloseste reteta de sare chili). Adăugați câteva felii de jalapeno pentru decor. Bucurați-vă!