După un întreg sezon straturi multiple (geacă groasă, fular, pulovere), vine primăvara și îți ușurează viața în mai multe privințe, dar mai ales în materie de îmbrăcăminte. Acesta este anotimpul care îți permite să te afișezi cu noile ținute, să dai frâu liber imaginației si să te regăsesti. Stilul vestimentar pe care îl adopți îți oferă personalitate și îți conturează imaginea pe care o vei transmite celorlalți.
Care sunt stilurile vestimentare de care trebuie să ții cont pentru a avea cele mai cool outfit-uri?
1. Stilul minimalist
Dintre numeroasele stiluri de modă, minimalismul domină în ultima perioadă. Contrar credinței populare, minimalismul nu se referă doar la elementele de bază monocromatice, ci și la ideea generală de a elimina inutilul, creând o garderobă funcțională și extrem de versatilă, dar limitată din punct de vedere cantitativ. În plus, poate fi considerat că este în antiteză cu noua eră a consumerismului. O garderobă minimalistă conține piese de care ai nevoie cu adevărat. Câteva exemple excelente sunt: un pulover cu guler înalt pe care îl poți purta în multe împrejurimi, o pereche de blugi perfect ajustați, o cămașă de culoare neutră, un palton clasic, o pereche de cizme clasice etc.
2. Streetstyle
Stilul streetstyle face furori, mai ales în ultimii ani. Născut din diferite subculturi, cum ar fi skateboarderii, surferii și artiștii (rap, hip-hop), aceste stiluri vestimentare moderne și fresh s-au transformat, combinându-se cu stilul casual și cel minimalist. Încălțămintea sport și tricourile cu tentă artistică, asortate cu hanorace și pantaloni largi, reprezintă baza vestimentației de tip streestyle.
Hainele pentru bărbați sunt, în același timp, extrem de apreciate de oamenii care preferă stilul streetwear. Unii preferă imprimeuri stridente, în timp ce alții preferă treninguri simple și largi. Găsești adidași sport pentru bărbați pe kalapod.net, pentru a adopta acest stil modern și preferat de majoritatea vârstei tinere.
3. Stilul retro
Stilul retro a fost și va fi mereu apreciat de toate categoriile de vârstă, fiind mereu în trend. Conceptul de ,,retro’’ include, în general, moda de acum 20-30 ani, chiar și 50, în funcție de tendințele actuale. În același timp, mai există și Y2K (Year 2000), care face parte din aceeași categorie. Așadar, stilul retro poate include agrafele colorate, în special sub formă de fluturași, pantalonii cu talie joasă și sclipiciul.
Prin urmare, găsirea propriului stilului vestimentar si conceperea unor combinatii inedite tin de preferintele tale, de ce anume te inspira si de ce iti aduce inspiratie. Există multe stiluri, fiecare dintre ele având propriul lor caracter. Nu este niciun secret că experimentele noastre vestimentare sunt cea mai bună modalitate de a ne arăta și descoperi personalitatea, fără a fi nevoiți să ne exprimăm în cuvinte.
Sursă foto : Pexels.com