Daca priviti cu atentie o pictura – peisaj, abstractie sau natura statica, devine clar ca este alcatuita din multe nuante de linii mari, abia vizibile. Complexul acestor pete multicolore este format din talentul autorului-artist intr-un caleidoscop ciudat al creatiei. Daca paleta de culori a unor astfel de pete este descompusa in componente separate, numerotand fiecare culoare, atunci colorarea unei picturi nu devine deosebit de dificila, ci o sarcina interesanta, creativa.
Pe setul de pictura pe numere personalizata dintr-o panza amorsata, zona fiecarei culori numerotate este separata printr-un chenar subtire. Aceasta zona trebuie vopsita cu culoarea specificata. In acelasi timp, toate culorile necesare pentru a lucra la o anumita pictura sunt incluse in kitul initial de pitura pe numere, precum si pensulele corespunzatoare.
Varietatea unor astfel de picturi prezentate astazi este surprinzatoare. Acestea sunt pagini de colorat pentru copii foarte simple, reprezentand desene simple cu o gama mica de culori de baza si picturi incredibil de complexe: portrete, imagini cu animale salbatice, peisaje acvatice, reproduceri ale tablourilor celebre. Ele constau din multe nuante de culori si zeci, sute de zone de culori.
Principiul lucrului la pictura pe numere dobandita este extrem de simplu – culoarea indicata in instructiunile insotitoare trebuie completata in toate zonele disponibile cu numarul identic. De exemplu, cand anumite locuri ale imaginii viitoare sunt numerotate cu numarul 16, ele sunt pictate cu culoarea care se afla in cutia de vopsea cu acelasi numar. Imaginea de pe panza inainte de munca arata ca o panza de paianjen deosebit de bizara, cu multe numere. Cu toate acestea, dupa inceperea picturii, aceasta incepe treptat sa demonstreze o imagine color, care, pas cu pas, capata profunzime, volum si intriga. La finalizare, devine o capodopera cu drepturi depline, mai ales daca lucrarii i se adauga si putina imaginatie, de exemplu, au existat cateva experimente cu culori, s-au adaugat la schema miscari neplanificate sau detalii nesemnificative ce i-au parut artistului omise.
Aceasta tehnica de desen permite oricui care a pretuit visul de a invata sa deseneze sa creeze imagini minunate intr-un mod ciudat, fara a avea pregatire artistica. Aceasta abordare incanta, este capabila sa predea arta, sa atraga intr-un flux furtunos de experimente creative. Rezultatul lor va fi nu numai achizitia unui element de design decorativ original, ci si un motiv de mandrie de propria lor munca.