Restaurantele de top oferă clienților o gamă variată de băuturi fine, care să se ridice la înălțimea așteptărilor acestora. Șampania aleasă, coniacul fin sau vinul de calitate fac parte din meniurile speciale ale locațiilor de acest gen.
În rândurile următoare poți descoperi câteva informații interesante despre coniac, o băutură deosebită ce trebuie aleasă cu mare atenție.
Ce fel de coniac poți servi în restaurantul tău?
- Coniacul special
Cu rădăcini în Franța, coniacul este o băutură fină, iar calitatea acestuia se observă după fabricație și modul de păstrare. Coniacul special, denumit și “very special” trebuie să fie maturat pentru cel puțin 2 ani. Această licoare se recunoaște imediat, după cele 3 stele afișate pe ambalaj și este una dintre cele mai consumate la nivel mondial, diferența fiind făcută de marcă, producător și țară.
- Coniacul foarte vechi
Tot un coniac special este și cel denumit “very superior old pale”, datorită caracteristicilor inconfundabile. Diferența o face modul de depozitare pentru că acest tip de coniac nu vede lumina zilei decât după 6 ani de stat în butoaie speciale.
Însă, un coniac cu adevărat vechi și de calitate este cel care a fost maturat pentru 10 ani. E drept, acesta din urmă este și mai scump, însă pe bună dreptate pentru că este de calitate net superioară.
- Coniacul vechi de 20 de ani
Napoleon, împăratul Franței, era un cunoscut consumator de coniac. Poate și de aici se trag rădăcinile celui mai vechi coniac, care stă în butoaie pentru cel puțin 20 de ani până la maturarea completă, și care îi poartă numele.
Calitatea acestei licori este cu adevărat specială și îmbină atât asprimea anilor trecuți, cât și finețea și aromele deosebite, oferite chiar și de butoiul în care a stat pentru mulți ani.
Și chiar dacă prețurile sunt piperate pentru o asemenea băutură, acestea sunt justificate pe bună dreptate. Un restaurant pretențios poate oferi clienților săi coniac de calitate, vechi de peste 20 de ani, iar dacă vrei să te aprovizionezi, alege din gama de cognac, de pe Wpg.ro, în funcție de vechime, calitate și ambalaj.
- Coniacul fără vârstă
Există și o categorie aparte de coniac, respectiv băutura care nu are vârstă. Tot francezii sunt cei care și-au încercat limitele și au lăsat moștenire rețete și băuturi fine, în familie. Astfel s-a născut coniacul care are peste 30 de ani vechime, ba chiar și 100 de ani, în funcție de elementele pe care el conține.
Producția și maturarea își au rădăcinile în secolele XIX și XX, iar cine are ocazia să guste o asemenea licoare fină va fi cu adevărat impresionat. Astfel de băuturi se regăsesc în restaurantele extravagante, sunt destul de scumpe, unele sticle ajungând la prețuri ce depășesc zeci de mii de euro.
Așadar, dacă vrei să te ridici la înălțimea clienților care îți pășesc pragul restaurantului, atunci băuturile fine, așa cum este coniacul, nu ar trebui să lipsească dintr-un meniu extravagant. Asigură-te că faci câteva verificări înainte și te informezi despre licorile de calitate înainte de a face o achiziție de acest gen.
Sursă foto: Pexels.com