Dacă ești pasionat de patiserie, probabil că nu îți este necunoscut faptul că patiseria franceză este una dintre cele mai renumite din lumea întreagă. Bineînțeles, pe străzile Parisului vei găsi incredibil de multe patiserii cu produse delicioase, însă dacă te dedici și îți aloci timp pentru cercetare și învățare, poți aspira la a avea o patiserie care să se ridice la nivelul celor franceze. Pentru a începe o afacere cu o patiserie în stil franțuzesc, sunt câteva lucruri pe care trebuie să le ai în vedere.

Vezi aici tot ce trebuie să afli pentru a da startul unei patiserii în stil franțuzesc

Definește-ți viziunea

Pentru început, te sfătuim să faci puțină cercetare pentru a-ți găsi inspirația în ceea ce privește patiseria ta, pentru a reuși să îți conturezi viziunea cu privire la aceasta. Va fi patiseria ta o brutărie de colț confortabilă, care te duce cu gândul la patiseriile fermecătoare care se găsesc în inima Parisului? Sau va fi un spațiu contemporan, care îmbină tehnicile tradiționale franceze cu influențele moderne? Ia în considerare atmosfera pe care ți-o dorești, tipul de produse de patiserie pe care vrei să le comercializezi și, mai ales, cum dorești să se simtă clienții atunci când pășesc în patiseria ta. Viziunea stabilită te va ghida în fiecare decizie pe care o iei, plecând de la designul interior, până la alegerea ingredientelor.

 Stăpânește arta patiseriei

Deschiderea unei patiserii în stil franțuzesc este o provocare, care necesită măiestrie, dedicare, pasiune și, mai ales, o cunoaștere perfectă a meseriei de patiser. Caută să înveți de la cei mai buni oameni din domeniu. Arta de a face croissante, eclere, macarons și tarte necesită precizie, răbdare, multă muncă și perfecționare, dar și ustensilele potrivite. De pildă, poți găsi cuptoare de patiserie profesionale online, pe Echipamente-horeca-profesionale.ro, pentru a te asigura că produsele tale vor avea o calitate desăvârșită. Dedică-te întotdeauna perfecționării produselor de patiserie, pentru a reuși să atingi nivelul celor franțuzești. De asemenea, cu timpul, te poți avânta în crearea propriilor tale interpretări ale produselor de patiserie clasice franceze.

Folosește doar ingrediente de calitate

Bineînțeles, pentru ca produsele patiseriei tale să fie excelente, nu doar măiestria cu care sunt pregătite contează, ci și selecția de ingrediente pe care o alegi. Caută furnizori care te pot aproviziona cu ingrediente precum unt, făină, ciocolată, fructe care să fie impecabile din punct de vedere al calității. De exemplu, evită untul care conține grăsimi vegetale și optează pentru o variantă mai sănătoasă, realizată doar din lapte. Acordă atenție originii fiecărui ingredient. De asemenea, nu uita că ingredientele provenite din surse locale sunt adesea cele mai credibile și poți astfel să sprijini și economia locală.

Astfel, o patiserie franceză nu este doar despre produsele de patiserie în sine, ci sunt aspecte esențiale din culise de care trebuie să ții cont. La sfârșitul zilei, ceea ce contează este dacă clienții tăi au reușit să aibă o experiență asemănătoare cu degustarea unor preparate în Paris, dar la noi în țară.

Sursă foto: pexels.com