Poză de Marcin Jozwiak pe Unsplash.com
Mediul de afaceri din România este din ce în ce mai preocupat de protejarea mediului înconjurător și de combaterea schimbărilor climatice. În acest sens, de o importanță mare este evaluarea amprentei de carbon, o acțiune care poate arăta cum influențează o companie mediul în ceea ce privește emisia gazelor cu efect de seră. Prin acest demers se poate stabili cu precizie nivelul de emisii și modul în care acestea pot contribui la creșterea temperaturilor și la înmulțirea fenomenelor atmosferice extreme și se pot lua acele măsuri care să permită reducerea amprentei de carbon.
Acțiunea de evaluare a amprentei de carbon este una complexă, deoarece sunt necesare analize detaliate ale tuturor activităților efectuate de o firmă. Pentru a obține rezultate cât mai exacte, companiile românești pot apela la serviciile firmelor de consultanță în domeniul mediului înconjurător. Astfel, acestea pot alege Stratos pentru evaluarea amprentei de carbon, având garanția unei colaborări fructuoase în urma căreia vor apărea, cu siguranță, rezultate pozitive.
Iată ce beneficii aduce evaluarea amprentei de carbon mediului de afaceri din România!
Poză de Filipe Sizilio pe Unsplash.com
- Cu ajutorul evaluării corecte a amprentei de carbon, companiile din România conștientizează ce urmări are activitatea lor asupra mediului înconjurător în ceea ce privește evoluția efectului de seră. Printr-un astfel de demers, se pot identifica cu precizie sursele principale de emisii de gaze cu efect de seră și se pot dezvolta strategii în vederea reducerii acestora. Prin conștientizarea urmărilor asupra mediului înconjurător se pot modifica procesele de producție și modul de operare al afacerii pentru minimizarea emisiilor de dioxid de carbon.
- Organizațiile care apelează la evaluarea amprentei de carbon vor avea, cu siguranță, o imagine îmbunătățită, ceea ce reprezintă un avantaj competitiv real. Evaluarea și raportarea amprentei de carbon pot demonstra angajamentul față de reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, ceea ce duce la creșterea încrederii clienților, investitorilor și a altor părți interesate, elemente care îmbunătățesc imaginea de marcă și contribuie la creșterea cotei de piață.
- Evaluarea amănunțită a amprentei de carbon este considerată o metodă ideală de eficientizare operațională și de realizare de economii financiare semnificative. În cele mai multe cazuri o amprentă masivă arată cheltuieli inutile referitor la consumul de energie, transportul ineficient și gestionarea improprie a resurselor. Prin aplicarea de strategii de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră va rezulta și o reducere de costuri.
- În contextul întețirii schimbărilor climatice, guvernanții din România sunt tot mai preocupați de adoptarea unor reglementări și standarde cu privire la emisiile de gaze cu efect de seră. Prin evaluarea și raportarea corectă a amprentei de carbon, firmele românești ating conformitatea legislativă, reducând astfel pericolul unor sancțiuni legale și financiare.
- Evaluarea transparentă și detaliată a amprentei de carbon a unei companii duce la realizarea unor relații solide între acestea și diversele părți interesate (autorități, comunitate locală, ONG, investitori, clienți).
În concluzie, evaluarea amprentei de carbon reprezintă o modalitate utilă, ce poate fi folosită de companiile din România pentru a demonstra angajamentul față de protejarea mediului înconjurător și pentru eficientizarea activităților obișnuite.